Natrag Filteri
Besplatna dostava iznad 40,00 €
Početna Blog i inspiracija Želiš izrađivati nakit? Upiši srednju školu - zanimanje zlatar!
Blog i inspiracija

Želiš izrađivati nakit? Upiši srednju školu - zanimanje zlatar!

Blog i inspiracija Ovu sezonu i mi smo u novom izdanju!
Želiš izrađivati nakit? Upiši srednju školu - zanimanje zlatar!
Blog i inspiracija Trendi nakit u kojem ćeš uživati

Svi znamo da su obrtnička zanimanja danas postala deficitarna. No upravo takva zanimanja kriju najveće ljepote dizajniranja i izrađivanja predmeta kojima se često divimo i koje najčešće želimo u svojoj kolekciji.

Da bi postali zlatar i u tome bili uspješni, trebate biti precizni i kreativni, ali prije svega za to trebate imati volju. To nam je potvrdila Mara Radić, učenica koja je upravo završila svoj drugi razred srednje strukovne škole - zanimanje zlatar. Priznaje nam da prije nije puno znala o tom poslu, ali kada je ušla u svijet zlatarstva, odmah je tamo poželjela ostati i ustrajati u svojem obrazovanju.

Trenutno odrađuje stručnu praksu u našoj proizvodnji u centru Zagreba, gdje od svojih iskusnih kolega uči sve vještine koje su joj potrebne kako bi postala prava majstorica zlatarstva.

extra imgextra img

Kao i svaku mladu djevojku, privlači ju dizajn i željela bi imati svoju kolekciju nakita, a posebno voli izrađivati ogrlice. Kada smo ju pitali što bi još voljela naučiti, istaknula je kako želi savladati rad na suvremenim tehnologijama kao što su graviranje laserom, ali i rad na 3D printeru.

Koliko god prije o zlatarstvu nije znala puno, sada u tom poslu uživa, a posebnu sigurnost joj daje mogućnost stalnog zaposlenja u našoj proizvodnji, kojeg će ostvariti nakon završetka srednje škole. Upravo zato preporuča svoju srednju školu i ostalim mlađim generacijama koje u ovom trenutku odlučuju o upisu u srednju školu. Kao dodatan poticaj, javlja se i mogućnost stipendiranja koja će svakako olakšati, ali i uljepšati period školovanja. Inače, osim Mare, u našoj proizvodnji svoju stručnu praksu odrađivale su i druge učenice, a posljednje dvije upravo su maturirale te se zaposlile u našoj radioni!

extra imgextra img

Pred Marom je siguran put zaposlenja, ali i uživanja u njezinom poslu. Već sada je pokazala svoju ambiciju, a osim što je kreativna mlada djevojka s istaknutim talentom za crtanje, šali se kako ju već sada njezina obitelj pita hoće li im izraditi nakit. Mara će tu priliku sigurno ostvariti, a možeš ju ostvariti i ti ako se odlučiš na upis u Elektrostrojarsku obrtničku školu u Zagrebu!

Često se čini kako moderna vremena isključuju stare zanate, no naša proizvodnja pravi je primjer što se sve može ostvariti kada se iskustvo, ručni rad te suvremene tehnologije povežu. I baš zato takve zanate, kao što je zlatarstvo trebamo očuvati.

Sve mlade koje smo zainteresirali pozivamo da prouče sve informacije na web stranici Elektrostrojarske obrtničke škole. Upisi su u toku te traju do 7.7.2022., zato se požurite! Za sve dodatne informacije, obratite se profesorici Marijani Kirši na e-mail adresu [email protected] te na broj telefona 099 80 10 920.

Zatvori

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo Vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića može doći do prijenosa podataka u treće zemlje.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane.  Funkcionalni kolačići nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Moramo Vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića može doći do prijenosa podataka u treće zemlje.