Natrag Filteri
Besplatna dostava iznad 40,00 €
Početna Blog i inspiracija Želiš izrađivati nakit? Upiši srednju školu - zanimanje zlatar!
Blog i inspiracija

Želiš izrađivati nakit? Upiši srednju školu - zanimanje zlatar!

Blog i inspiracija Ovu sezonu i mi smo u novom izdanju!
Želiš izrađivati nakit? Upiši srednju školu - zanimanje zlatar!
Blog i inspiracija Trendi nakit u kojem ćeš uživati

Svi znamo da su obrtnička zanimanja danas postala deficitarna. No upravo takva zanimanja kriju najveće ljepote dizajniranja i izrađivanja predmeta kojima se često divimo i koje najčešće želimo u svojoj kolekciji.

Da bi postali zlatar i u tome bili uspješni, trebate biti precizni i kreativni, ali prije svega za to trebate imati volju. To nam je potvrdila Mara Radić, učenica koja je upravo završila svoj drugi razred srednje strukovne škole - zanimanje zlatar. Priznaje nam da prije nije puno znala o tom poslu, ali kada je ušla u svijet zlatarstva, odmah je tamo poželjela ostati i ustrajati u svojem obrazovanju.

Trenutno odrađuje stručnu praksu u našoj proizvodnji u centru Zagreba, gdje od svojih iskusnih kolega uči sve vještine koje su joj potrebne kako bi postala prava majstorica zlatarstva.

extra imgextra img

Kao i svaku mladu djevojku, privlači ju dizajn i željela bi imati svoju kolekciju nakita, a posebno voli izrađivati ogrlice. Kada smo ju pitali što bi još voljela naučiti, istaknula je kako želi savladati rad na suvremenim tehnologijama kao što su graviranje laserom, ali i rad na 3D printeru.

Koliko god prije o zlatarstvu nije znala puno, sada u tom poslu uživa, a posebnu sigurnost joj daje mogućnost stalnog zaposlenja u našoj proizvodnji, kojeg će ostvariti nakon završetka srednje škole. Upravo zato preporuča svoju srednju školu i ostalim mlađim generacijama koje u ovom trenutku odlučuju o upisu u srednju školu. Kao dodatan poticaj, javlja se i mogućnost stipendiranja koja će svakako olakšati, ali i uljepšati period školovanja. Inače, osim Mare, u našoj proizvodnji svoju stručnu praksu odrađivale su i druge učenice, a posljednje dvije upravo su maturirale te se zaposlile u našoj radioni!

extra imgextra img

Pred Marom je siguran put zaposlenja, ali i uživanja u njezinom poslu. Već sada je pokazala svoju ambiciju, a osim što je kreativna mlada djevojka s istaknutim talentom za crtanje, šali se kako ju već sada njezina obitelj pita hoće li im izraditi nakit. Mara će tu priliku sigurno ostvariti, a možeš ju ostvariti i ti ako se odlučiš na upis u Elektrostrojarsku obrtničku školu u Zagrebu!

Često se čini kako moderna vremena isključuju stare zanate, no naša proizvodnja pravi je primjer što se sve može ostvariti kada se iskustvo, ručni rad te suvremene tehnologije povežu. I baš zato takve zanate, kao što je zlatarstvo trebamo očuvati.

Sve mlade koje smo zainteresirali pozivamo da prouče sve informacije na web stranici Elektrostrojarske obrtničke škole. Upisi su u toku te traju do 7.7.2022., zato se požurite! Za sve dodatne informacije, obratite se profesorici Marijani Kirši na e-mail adresu [email protected] te na broj telefona 099 80 10 920.