Natrag Filteri
Besplatna dostava iznad 40,00 €
Početna Blog i inspiracija Vodič kako pravilno layerati nakit
Blog i inspiracija

Vodič kako pravilno layerati nakit

Blog i inspiracija Poljubac, poklon, osmijeh - i tako u krug!
Vodič kako pravilno layerati nakit
Blog i inspiracija Što je bolje od jednog komada nakita?

Vrijeme minimalizma napokon je završilo, od sada u svojim stylinzima biramo velike komade nakita i biramo ih nositi više. Koliko više? Što više! Kako je Black Friday kod nas krenuo, ovaj put smo se inspirirali layeranjem, nizanjem, stackanjem nakita - nazovi to kako ti odgovara.

Layering je super potez kada nosiš jednostavne stylinge koje si možda odjenula već sto puta, ali treba ti nešto novo što će osvježiti tvoj outfit. Onda je vrijeme da se vratiš svojoj kolekciji nakita i kreneš birati komade koji će super izgledati kada ih nosiš zajedno. Jer baš kao što slojevito nosiš odjeću, tako možeš nositi i nakit. Donosimo ti nekoliko pravila koja ne smiješ propustiti kada odlučiš slojevito nositi nakit.

Odluči se koju vrstu nakita ćeš layerati

Možeš nizati različite vrste nakita i to odjednom, samo nemoj pretjerivati jer ćeš postići krivi efekt. Ako želiš layerati ogrlice, onda nemoj pretjerivati s naušnicama. Isto vrijedi i za prstenje i narukvice. Uz stacking prstenja pristaje manji broj narukvica i obrnuto.

extra imgextra img

Izaberi boju metala

Odluči se hoće li tvoju kombinaciju obilježiti srebrna ili pozlaćena boja metala. Možeš i miješati boje, ali neka je jedna boja primarna nad ostalima. Tako će tvoja kombinacija imati više smisla, a možeš ju uskladiti i s ostalim modnim detaljima poput sata, remena ili torbice. Ako baš voliš spajati različite boje metala, izaberi i jedan bicolor komad koji će sve to međusobno povezati.

Jedan statement komad upotpuni jednostavnim nakitom

Kod svih vrsta nakita, biraj jedan glavni statement komad. To može biti biserna ogrlica, cocktail prsten ili deblja čvrsta narukvica. Ostatak nakita neka bude nadopuna glavnom komadu. Ako layeraš naušnice, glavne naušnice mogu biti deblje alke, viseće ili velike fiksne naušnice.

extra imgextra img

Više? Štoviše!

Zlatno pravilo koliko nakita možeš layerati zapravo ne postoji. Kada su u pitanju ogrlice, naniži tri niza, ali ako ti kombinacija dopušta, taj broj možeš povećati ili smanjiti. Narukvice biraj prema ostatku modnih detalja. Ako nosiš i sat, dodaj jednu ili dvije narukvice. Jednako je i s prstenjem i naušnicama. Naušnice stackaj prema broju rupica na uhu, a prstenje prema tome kako ti izgleda ostatak stylinga.

Naš glavni savjet je da se igraš sa svojim kombinacijama što više i da tako otkriješ što ti najbolje odgovara. Layeraj nakit koji najviše voliš nositi i svojoj kombinaciji dodaj neizostavan osmijeh!

 

ODABERI NAKIT ZA LAYERING

Zatvori

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo Vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića može doći do prijenosa podataka u treće zemlje.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane.  Funkcionalni kolačići nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Moramo Vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića može doći do prijenosa podataka u treće zemlje.